• Register

Welcome to a world of intrigue and suspicion. Where humans and robots contend with escalating tensions and mutual distrust. And where gangster felines scheme their way to the top of the food chain. Welcome to the Tales of the Neon Sea!

Post news Report RSS Hrdina cyberpunkové adventury Tales of the Neon Sea má rád pejsky a kočičky

Tales of the Neon Sea od čínského studia Palm Pioneer pojednává o vraždě v neonovém městě, v hlavní roli s málomluvným detektivem. Kdyby hrdinu stokami plnými zářících houbiček neproháněla divná smrtka, skoro by to vypadalo jako point-and-click Blade Runner.

Posted by on

Pamatujete si ještě na The Last Night, úchvatně vypadající cyberpunkovou plošinovku, co se představila na loňské E3? Měla by vyjít snad už brzy, ale toho se můj článek netýká. Beru si na mušku jinou 2D hru, která co do grafického stylu hraje na podobnou, byť ne zas tak působivou notu. Tales of the Neon Sea od čínského studia Palm Pioneer pojednává o vraždě v neonovém městě, v hlavní roli s málomluvným detektivem. Kdyby hrdinu stokami plnými zářících houbiček neproháněla divná smrtka, skoro by to vypadalo jako point-and-click Blade Runner.

Scottovo, případně Dickovo (a teď už vlastně i Villeneuvovo) univerzum samozřejmě nemá patent na cyberpunk, a já jsem připraven vztyčit palec k deštivým nebesům za každý pokus přijít s něčím originálním namísto neustálého omílání obdobných témat. Krátké momenty v traileru naznačují, že Neon Sea by mohlo jít svou vlastní cestou – kromě zmiňované smrtky mi to našeptává ještě závěrečná scéna, v níž hlavní hrdina poklidně sedí doma obklopen kočkami a psy namísto pro Deckarda typického chlastu. Na druhou stranu je pravda, že mu na rámu visí oběšený kostlivec.

Prostředí vypadá patřičně špinavě, nevzhledně a také nebezpečně, o což se stará velice opresivní soundtrack, který jako by křičel: „Pozor, blíží se nebezpečí!“ A ono se asi vážně blíží, soudě dle skutečnosti, že chudák detektiv se půlkou traileru prokulhá v evidentních bolestech.

Nevypadá to ale na akční záležitost. Náš milý chlapík zjevně preferuje zbabělý, ovšem rozumný útěk před zbytečnou konfrontací, což je životní přístup, který chápu a sdílím. Doufám, že asijský tým bude schopný svému interaktivnímu dítku vpravit do žil nejen trochu východního šarmu, ale i kvalitní anglickou lokalizaci. Ve videu sice nepadne ani slovo, ovšem divil bych se, kdyby výsledná hra tvrdohlavě držela bobříka mlčení. A kde se mluví, tam se hodí kvalitní překlad.

Ale zanechám zbytečných pochybností a raději se s vámi podělím o překvapivě blízké datum vydání. To je plánováno už na letošní léto, a to na PC i konzole. Další podrobnosti budou prozrazeny na PAX East, akci, která se koná v Bostonu už za 7 dní. První pohled mě rozhodně zaujal, a jsem moc zvědavý na druhý a třetí.

Post a comment

Your comment will be anonymous unless you join the community. Or sign in with your social account: